×
 

Tijdperk IV

Robert Stroet en Suzanne Beck

“Een gedenkwaardige tijd voor zowel de wereld als Tummers.”

Het jaar 2000 gaat de boeken in als een memorabel jaar uit de geschiedenis. Het tweede millennium na Christus deed zijn intrede, er vond een gruwelijke vuurwerkramp in Enschede plaats en het was het jaar waarin George W. Bush na een tumultueuze verkiezingsstrijd met Al Gore de nieuwe president werd van de Verenigde Staten. En niet te vergeten: Vladimir Poetin die van Rusland. Ook met betrekking met de geschiedenis van Tummers was dit een jaar om niet te vergeten, zeker niet voor Robert Stroet en Suzanne Beck. Toen Peter en Coby Schotvanger de winkel in 2000 van de hand deden, besloot het stel in te stappen en zodoende werd de overdracht in augustus 2000 bezegeld met een handtekening van beide partijen, gevolgd door een stevige handdruk. Het vierde Tummers-tijdperk was een feit.

Robert had daarvoor enige tijd voor de Schotvangers gewerkt en was dus behoorlijk bekend geraakt met het reilen en zeilen binnen Tummers. Op basis van zijn kennis over het bedrijf en zijn ervaring in de patisserie, was hij dé aangewezen persoon om Tummers over te gaan nemen. Zo snel kan het verkeren: van leerling tot werkgever. Kort, krachtig en gedenkwaardig kan deze periode uiteindelijk beschreven worden, want hoewel het duo uiteindelijk ‘maar’ 3 jaar de regie over de winkel voert, is het een onvergetelijke tijd waarin een hoop gebeurt, binnen Tummers en daarbuiten.
“De aardbeienslof en aardbeienrondjes gingen nek-aan-nek.”

De aanslagen van 9-11 in september 2001 schokte de hele wereld en ook de intrede van de euro had behoorlijk wat voet in de aarde, want de gehele prijslijst moest op de schop. Gelukkig waren er ook leuke momenten. Zo huwde Willem-Alexander in februari 2002 met Maxima en werd begin maart 2003 de eerste Idols finale gewonnen door Jamai. Tijdens de bruiloft van het Koningspaar rolde het oranjegebak van Patisserie Tummers als warme broodjes over de toonbank en ook tijdens de talentenshow speelden Robert en Suzanne met hun gebak slim in op de hype. Middels gebakjes met chocoladefoto van Jim en Jamai konden de klanten van Tummers ‘stemmen’ op hun favoriet. Ook bij Tummers bleek het een behoorlijke nek-aan-nek race te zijn. Buiten deze historische momenten, werd Tummers met name geroemd om haar aardbeiengebak. De aardbeienslof en aardbeienrondjes waren met kop en schouders de publiekslieveling bij de Heemstedenaren en met name tijdens de Voorjaarsmarkt waren ze niet aan te slepen.

In augustus 2003, door privéomstandigheden, besloot het paar om te stoppen met Tummers en een andere invulling te geven aan hun leven. Ondanks dit relatief korte bewind, kunnen we stellen dat het een zeer succesvolle periode in de geschiedenis is geweest, waarin zij de patisserie verder op de kaart hebben gezet.

Vandaag voor 23:59 uur besteld, volgende dag geleverd
Bezorging tussen 9:00 - 12:00 uur
Makkelijk en veilig online betalen

follow us @bestelbijtummers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen en promoties


Mijn account

Over ons

© Copyright 2024 Patisserie Tummers | Heemstede
image/svg+xml