×
 

Tijdperk III

Peter en Coby Schotvanger

“Tummers breidt uit.”

Van jongs af aan had Peter Schotvanger al de ambitie om kok te worden en op aanraden van zijn broer besloot hij aan de slag te gaan in een banketbakkerij om alvast ondergrond te kweken voor een baan in een professionele keuken. Het oorspronkelijk idee was om als Chef-kok in een vooraanstaand restaurant te gaan werken, maar dat liep even anders. De banketwereld bleek de jonge Peter dusdanig te boeien dat hij nooit meer is weggegaan.

Na vele jaren als Chef Patisserie en Productieleider te hebben gewerkt, raakte hij meer en meer geïnteresseerd in het ondernemerschap. Met de verkoop van Maison Tummers door de heer van Kesteren deed zich plots de ultieme gelegenheid voor en dus besloot hij in 1984, op 39-jarige leeftijd, zijn geluk te gaan beproeven als ondernemer bij Tummers. Samen met Coby Schotvanger nam hij het bedrijf aan de Binnenweg over en daarmee was een nieuw hoofdstuk in de roemrijke Tummers-geschiedenis een feit.

“Er kan pas gescoord worden, als je respect toont voor de klant.”

De rolverdeling binnen het bedrijf werd direct vastgelegd: Coby draagt de zorg over de boekhouding, de verkoop van de producten en de thuissituatie. Peter ontfermt zich over de productiewerkzaamheden, het management en het personeelsbeleid. Het kersverse ondernemersechtpaar voert veel gezamenlijk overleg en het personeel wordt geïnstrueerd om de klant te allen tijde op de eerste plek te zetten. Zij zijn per slot van rekening degenen die je boterham betalen. Uitgangspunt nummer 1 is daarbij “Er kan pas gescoord worden, als je respect toont voor de klant.” Gastvrijheid en dienstbetoon staan hoog in het vaandel en het assortiment wordt continu verder verfijnd en vernieuwd.

De patisserie sluit zich zelfs aan bij de ‘Gulden Smaek’, een gilde dat Nederlandse beste banketbakkers omvat. Ook gaat het uiterlijk van de winkel flink op de schop. In het begin in de vorm van een kleine makeover: een herinrichting van de winkel en een flinke lik verf. Maar al snel, in 1988, komt er ook een grondige verbouwing waarbij het oppervlak van het bedrijf aanzienlijk wordt uitgebreid. Meer personeel wordt aangenomen, het productieproces gemoderniseerd en er wordt een subtiele naamswijziging doorgevoerd: Maison Tummers wordt Patisserie Tummers. Dit alles werpt zijn vruchten af, want de klantenstroom groeit gestaag tot ongeveer 1800 per week. Om een betere indicatie te geven van hoe druk het is bij het Tummers van de Schotvangers; van de Petit Fours worden er op jaarbasis alleen al 60.000 verkocht!

Het gaat erg goed met Patisserie Tummers en dat zal het de jaren die volgen ook blijven doen. Na zestien succesvolle jaren aan het roer te hebben gestaan, besluiten Peter en Coby in 2000 dat het moment rijp is om het stokje over te dragen aan de jongere generatie. Leerling patissier Robert Stroet is de gelukkige. Al enkele tijd is hij werkzaam bij Peter en Coby en nu krijgt hij de kans om in hun schoenen te staan. Die kans grijpt hij met beide handen aan en zo komt er na een fantastische tijd een einde aan het derde Tummers-tijdperk van Peter en Coby Schotvanger.

Vandaag voor 23:59 uur besteld, volgende dag geleverd
Bezorging tussen 9:00 - 12:00 uur
Makkelijk en veilig online betalen

follow us @bestelbijtummers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen en promoties


Mijn account

Over ons

© Copyright 2024 Patisserie Tummers | Heemstede
image/svg+xml