×
 

Tijdperk II

G. Van Kesteren

In 1949 werd Maison Tummers overgenomen door de heer Van Kesteren, die voorheen als Chef Patissier in functie was bij de nabijgelegen Banketbakkerij de Vries in Heemstede. Door gebrek aan opvolging binnen de familie, werd Maison Tummers door Pierre en Leonarda in de verkoop gezet. Van Kesteren hoefde niet lang na te denken: dit was zijn moment om een langgekoesterde droom te verwezenlijken. En dus besloot hij de uitdaging aan te gaan en te testen uit welk ondernemend hout hij gesneden was. Hij verruilde zijn huidige werkplek aan de Zandvoortselaan 32 in voor de Binnenweg 133, een kleine 900 meter verderop. Daarmee werd het begin van het tweede tijdperk Tummers definitief ingeluid.

“Het oude vertrouwde respecteren, maar inzien waar innovatie mogelijk is.”

Zoals veel ondernemers bij een overname graag hun eigen naam aan een bedrijf willen hangen, besloot van Kesteren het tegenovergestelde te doen. De naam Maison Tummers werd eervol behouden en pronkt met sierlijke letters groot boven de gevel. Ook bleef het bedrijf na de overname onveranderd fungeren als banketbakkerij en kokerij.


De automatiek verkocht kroketten en ijs aan de lopende band en de gebakjes vlogen over de toonbank. Van Kesteren begreep dat de klanten gehecht waren aan het oude vertrouwde, maar hij wist ook goed op welke vlakken hij moest innoveren.


De hardlopers uit het oude assortiment werden uitgebreid met bijzondere nieuwe gebakspecialiteiten en daarnaast ging Van Kesteren ook buiten Heemstede cateren. Met potten en pannen ging hij in de wijde omgeving op pad om bij mensen en bedrijven aan huis te koken. Ondanks dat de bakkerij slechts 12 m2 oppervlak besloeg, groeide de productie gestaag en werden er wekelijks maar liefst 600 klanten verblijd met het heerlijke banket van Maison Tummers. Extra medewerkers werden in dienst genomen om iedere klant te kunnen voorzien van het heerlijke gebak van Tummers. Eén van hen was Piet Wingender, die in 1966 op 16-jarige leeftijd bij Van Kesteren in dienst trad. Uiteindelijk zou hij 45 jaar voor Tummers blijven werken en maakte hij in zijn Tummers-loopbaan vier van de zes eigenaren mee.


Na 25 jaar lang de scepter te hebben gezwaaid over de winkel en de naam Tummers tot nieuwe hoogte te hebben gebracht, besloot de heer van Kesteren uiteindelijk dat het genoeg was geweest.


Zodoende verkocht hij zijn Maison Tummers aan de familie Schotvanger. Daarmee kwam in 1984 een einde aan zijn tijdperk en kon een volgend hoofdstuk beginnen.

Vandaag voor 23:59 uur besteld, volgende dag geleverd
Bezorging tussen 9:00 - 12:00 uur
Makkelijk en veilig online betalen

follow us @bestelbijtummers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste aanbiedingen en promoties


Mijn account

Over ons

© Copyright 2024 Patisserie Tummers | Heemstede
image/svg+xml